Dr Zahn - Szentgotthárd
Dr Zahn Slogen Languages
Ajánlatok - Offers - Angeboten
Bemutatkozás
Szolgáltatások
Szájsebészet
Árak
Garancia
Galéria
Munkatársak
Elérhetőségek
 IMPLANTÁCIÓ - MESTERSÉGES FOGGYÖKÉR BEÜLTETÉS

Az implantátum mesterséges foggyökér. A hiányzó természetes fog helyére ültetik be az állcsontba. Az erre rögzített fogpótlás nem tartozik a tulajdonképpeni implantátumhoz.

Már 1960 óta alkalmazzák az implantátumokat foggyökér pótlásaként. Az implantológia manapság a leggyorsabban elterjedt fogászati tudományág. Mostanra már világszerte élvezi több millió páciens az implantátumra felépített fogpótlások elõnyeit

The player will show in this paragraph


Az implantálás menete

Elõzetes vizsgálat és pácienssel történõ pontos megbeszélés után az implantátumokat teljesen fájdalommentesen, helyi érzéstelenítéssel helyezik az állcsontba. Ha az állcsont túl vékonynak bizonyul, akkor az csontpótló anyaggal feltölthető. Az implantátumok néhány hónap alatt gyógyulnak az állcsontba, eközben a gyógyulás folyamatát kontrollvizsgálatok során felügyelik. Ezt követõen a nyálkahártyát az implantátumfejek körül felnyitják, majd az implantátum felsõ konstrukcióját rögzítik az alsó részhez. Az implantátum ezen része képezi a csonkot, melyre lenyomatvétel után a fogtechnikai labor elkészíti a fogpótlást.

Különbözõ szituációk implantátum alkalmazására

1.Implantátum foghiány esetén

Fogazata teljes, csupán egy vagy két foga hiányzik? Ez esetben az implantátumok nagyon hasznosak. Így már egy implantátum segítségével elkerülhetõ a foghiány melletti, ép fogak koronázása híd készítése céljából. A kíméletes megoldás jegyében ilyenkor az implantátum az ideális megoldás.

2. Megrövidült fogsor egy állcsontrészen

Egyoldali, hátulról rövidebb fogazat esetén – vagyis ha az egyik állcsontfélen a hátsó fogak hiányoznak – normál esetben szükséges a kivehetõ részleges fogsor készítése, hiszen a rögzített fogpótláshoz hiányzik egy hátsó pillér. Implantátumok felhasználásával azonban elkerülhetõ a kivehetõ fogpótlás. Ezen hátsó fogak szerepe nagyon fontos a rágás és funkcionális ízületi megbetegedések elkerülése érdekében.

3. Fog nélküli állcsont kivehetõ fogpótlással

Gyakran olyan kedvezõtlenek az állcsontviszonyok, hogy teljes fogatlanság esetén a kivehetõ fogsor nem tart megfelelõen. Implantálással ismét lehetõvé válik a rögzítési pontok megteremtése.

4. Fog nélküli állcsont rögzített fogpótlással

A teljesen fogatlan állcsont helyreállítása rögzített fogpótlással is lehetséges ezen technológiával..

Állcsont pótlása

Erre a célra különösen alkalmas egy tisztán szintetikusan elõállított csontépítõ anyag, mely a felszívódott csontot újraképezi. Ideális módon tölti ki a csonthiányosságokat és a csontnak egyfajta vezetõsínt biztosít, amely mentén továbbnõhet. A granulátum pórusain keresztül megy végbe a teljes csont- és érstruktúra beilleszkedése. Ez az anyag tiszta beta-tricalciumphosphat, rendszerint 12 hónapon belül teljesen beépül. Ezen felül biokompatibilis és fertõzés veszélye nem állhat fenn.


ÚJDONSÁG!!! Straumann SLActive implantátum

A Straumann cég mai napig egyedül álló implantátumot fejlesztett ki, mely igen lerövidítette az implantátum csavar gyógyulási idejét. Olyan speciális anyaggal vonják be az implantátum felszínét, mely gyorsítja és ingerli a csontsejtek ránövését az implantátumra, felgyorsítva annak becsontosodását. Ezért van az, hogy az ilyen felületkezelt Straumann implantátumokat egy hónap elteltével már terhelni lehet, mert olyan gyorsan gyógyul, mint foghúzás. A terhelés azt jelenti, hogy elkészítjük rá a koronát, melyet rögtön használni lehet, anélkül, hogy veszélyeztetnénk az implantátum végleges gyógyulását vagy esetleges kilökődését. A Straumann SLActive implantátum felnyitás után fél órán belül be kell helyezni a csontba, a helytelen tervezés esetén vagy ha rossz méretű implantátum lett kibontva, sajnos az használhatatlan, mert a kibontott implantátum érintkezett már a levegővel, kiszárad és felbontás után már nem steril. Tehát nyitott csomagot tárolhatatlan, igen érzékeny a felülete, csak nagyon alapos tervezés és kivizsgálás után lehet a Straumann SLActive implantátum sebészi beültetését elkezdeni.

A felületen lévő anyagnak köszönhetően viszont igen értékes időt spórolhatunk meg, mivel négy hét elteltével már készülhet is a felépítmény, használható és esztétikus. A Straumann SLActive implantátum másik előnye: a felületén lévő anyag a csontsejtek ránövését segíti elő az implantátum csavarra, ugyanígy a lágy részek sejtjei is vonzódnak a felületaktív implantátum fejhez, igazi barriert képezve a baktériumokkal szemben, illetve biztosítja az íny szép kontúrjának a kialakítását is, mely a rózsaszín esztétika megvalósulását jelenti.


Csontpótlás:
 • implantációval együtt, illetve külön is végezhető.
 • csontállomány növelése a cél.
 • szintetikus, vagy állati eredetű csontpótló anyaggal történik.
 • ezzel a módszerrel lehetséges az arcüreg emelése (sinuslift), illetve eltávolított fogak helyének feltöltése, hogy minél több csont maradjon egy későbbi implantátum behelyezéséhez.

  Resectio:
 • gyökércsúcs műtéti eltávolítása.
 • ezzel együtt a gyulladt csontállomány, illetve ciszta eltávolítása is megtörténik.
 • minden esetben gyökérkezelt, gyökértömött fogakon végezzük el a műtétet.

  Bölcsességfogak, betört foggyökerek műtéti eltávolítása:
 • abban az esetben, ha a fog, illetve a gyökér nem távolítható el egyszerű foghúzással, műtéti feltárásban, némi csont elvétele után lehetséges a fog, illetve gyökér eltávolítása.

  Arcüreg zárása:
 • felső fogak eltávolítása közben lehetséges szövődmény az arcüreg megnyílása.
 • 24 órán belül zárni kell, ami egy kis műtéti beavatkozás varratok behelyezésével

  Állcsontgerinc koorekciója:
 • abban az esetben, ha több fog, vagy minden fog eltávolításra került, előfordul, hogy egy későbbi protézis viseléséhez szükség van az éles, egyenetlen, fájdalmas csontszélek lesimítására.
 •  
   
  developed by Wakelite Web
  Erschwinglichen Preis, zahnbehandlung in Ungarn, Zahnklinik in ungarn, zahnimplantate preise, Zahn ungarn, zahnarzt ungarn,
  zahnarztpraxis, stiftzahn kosten, Zahnimplantate, zahnersatzkosten, zahnarzt krone kosten, zahnbrücken, zähne kosten, kosten krone


   
  German German Magyar Sloven